Blog

Kdo jsem...

21.10.2024

"To, čím jsi, záleží na třech faktorech:

Jedním z míst, které jsme chtěli již dlouho vidět, je Florencie, která byla založena v roce 59 př. n. l. Krátce mezi lety 1865 a 1871 byla dokonce Florencie hlavním městem sjednocené Itálie, než se hlavním městem stal Řím. Tou dobou např. v Japonsku začaly probíhat Miedžiho reformy vedoucí k modernizaci a industrializaci Japonska.

Pokud budete hledat zážitek, který spojuje kulturní dědictví, poctivý humor a přírodní krásy, pak je návštěva Muzea Járy Cimrmana a rozhledny Maják v Příchovicích, případně vydatná krmě s ubytováním v penzionu u Čápa tou správnou volbou. Stavení Příchovice č.p. 1, objekt U Čápa, který je jedním z nejstarších domů v obci. Zmínka o něm pochází z roku...

Dvojitá duha

12.07.2024

Byly splněny podmínky, v atmosféře se opět vznáší drobné vodní kapky a svítí na ně Slunce. A já, coby pozorovatel, spolu se směrem, ze kterého dopadají sluneční paprsky, svírám úhel cca 42 stupňů.

Dlouze a často přemýšlím o vlastním chápení a vnímání slova SEBEVĚDOMÍ. Nemyslím, tím takovou tu neopodstatněnou suverenitu, nezdravou drzost, či přezíravost. Myslím tím vnitřní vědomí svého já, založené na tom, že si plně uvědomuji, kým skutečně jsem, že jsem si vědom sám sebe jako jedinečné bytosti, jsem si vědom své ceny. Zřejmě, nám tato...

"Nežádej, aby se věci děly jak chceš, ale chtěj, aby se věci děly tak, jak se dějí a bude ti v životě dobře."

Výstup na Sněžku, nejvyšší horu České republiky s nadmořskou výškou 1603 metrů, je nejen fyzickým výkonem, ale také cestou plnou opravdu krásných výhledů.

Můj blog, moje názory, moje pravidla.....
.
 
Vytvořeno službou Webnode Cookies
Vytvořte si webové stránky zdarma!